Winkelwagen

Net zoals je nooit genoeg replica’s kan hebben, kan je ook nooit te veel patches hebben. met slechts drie items hebben leuke patchwand gemaakt die overal ophangen kan worden.

Afhankelijk van hoeveel patches je hebt, bepaal jij de grootte van de wand. Wij hebben een kurkplank van 1 bij 1.5 meter met een aluminium frame gebruikt. We hebben de achterkant gebruikt, die wordt ondersteund door karton. De lijm die we hebben gebruikt hecht aan papier, karton, stof, plastic, metaal en hout.

Het lastigste was het vinden van een materiaal voor de moralpatch wand dat klittenband ondersteunt.

Wij vonden een dun zwart geweven lusmateriaal dat patches goed vasthoudt. We wilden iets dun dat goed aan de lijm zou blijven plakken. Andere materialen die klittenband ondersteunen, zijn wol, los geweven vilt, geluste nylon, fleece, sommige microvezelstoffen en fluweel. Als je niet alles online bestelt, neem dan een patch mee naar je lokale stoffenwinkel en probeer materialen uit. Je moet het materiaal mogelijk op maat snijden voor de grootte van je wand, die we nooit recht uitlijnen, dus die van ons heeft extra karakter.

Het laatste dat we gebruikten, was 3M Super 77 Multifunctionele Permanente Spray Lijm. Het beste hieraan is dat het niet door de stof heen sijpelt wanneer je het aanbrengt. We nemen aan dat secondelijm, gorillalijm en andere vloeibare lijmen ook zouden werken, maar deze aanbrengen op de stof zou niet zorgen voor volledige dekking van een grote morale patchwand zonder dat het overal wordt verspreid. Deze lijm droogt en hecht extreem snel.

We begonnen in de linkerbovenhoek en sprayden het karton en de achterkant van de stof. Zodra die hoek op zijn plaats zat, sprayden we een horizontale lijn over de bovenkant en legden onmiddellijk de stof er bovenop. Zorg ervoor dat de stof plat en glad blijft in het proces. Vervolgens sprayden we nog een horizontale lijn en legden de stof er bovenop. We gingen door met dit proces totdat de hele stof is vastgelijmd.

Laat de lijm drogen en de stof rusten voordat je patches gaat plaatsen en vooral voordat je patches eraf trekt, omdat dit de lijm kan losmaken voordat deze volledig droog is.

Wat denk je ervan? Laat het me weten in de reacties. Heb je ooit een  patchwand gebouwd? Wat heb je gebruikt?

Lijst van Materialen:

  • DFS Klittenband, zelfklevend DIN A4, zwart, 20 x 30 cm klittenbandsluiting/klittenband als sticker
  • Prikbord Classic Series Natuurkurk 100×150 cm
  • 3M™ Super 77™ Universele Lijmspray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *