Winkelwagen

Automatische elektrische airsoftgeweren (AEGs) bieden veel voordelen, met name een snelle vuursnelheid en de mogelijkheid om geen groen gas of C02 te hoeven kopen. Echter, AEGs worden allemaal aangedreven door batterijen, en het constante feit met batterijen is dat ze uiteindelijk leeg raken.

Bij het overwegen van hoe lang airsoftbatterijen meegaan, zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ten eerste, of je de gebruikstijd van de batterij per lading overweegt of de gehele levenscyclus ervan. Kwaliteitsvolle airsoftbatterijen kunnen enkele uren gebruik bieden voordat ze moeten worden opgeladen, maar ze moeten uiteindelijk op de lader worden gezet. Na jarenlang gebruik kan een airsoftbatterij mogelijk volledig moeten worden vervangen.

Om de vraag hoe lang airsoftbatterijen meegaan zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden, zullen we bespreken hoeveel gebruik je kunt verwachten van een batterij op één lading en hoeveel gebruik je kunt verwachten gedurende de gehele levenscyclus van de batterij. We zullen ook de verschillende soorten airsoftbatterijen verkennen en waar je op moet letten bij een batterij van hoge kwaliteit om je te helpen de beste airsoftbatterij voor jouw behoeften te vinden.

CAPACITEIT (MAH) EN SPANNINGSSPECIFICATIE

Bij het winkelen voor airsoftbatterijen zijn de twee belangrijkste informatiepunten om rekening mee te houden de capaciteit en de spanningsclassificatie van de batterij. Capaciteit – meestal weergegeven in mAH – is de factor die bepaalt hoelang een airsoftbatterij kan meegaan voordat deze moet worden opgeladen. Hoe groter de capaciteit van een batterij, hoe meer lading deze kan vasthouden en hoe meer gebruik deze kan bieden voordat deze leeg raakt.

Spanning is daarentegen een maatstaf voor hoeveel kracht een batterij levert. Als de capaciteit in een batterij overeenkomt met de grootte van de brandstoftank in een motor, dan is de spanning in een batterij gelijk aan hoeveel pk die motor kan produceren. Batterijen met een hogere spanning leiden tot een snellere vuursnelheid in je airsoftgeweer. Sommige airsoftgeweren zijn echter niet in staat om deze batterijen met hogere spanning te gebruiken. Dit is zeer belangrijk om op te merken, aangezien het gebruik van de verkeerde batterij soms kan leiden tot verhoogde slijtage of zelfs breuk!

Aan de onderkant bieden airsoftbatterijen een capaciteit van 600 mAH. Aan de bovenkant kunnen airsoftbatterijen tot wel 6.500 mAH bieden. Wat betreft de spanning zijn er twee hoofdtypen airsoftbatterijen om uit te kiezen: 8,4 volt en 9,6 volt voor op nikkel gebaseerde cellen en 7,4 volt en 11,1 volt voor op lithium gebaseerde cellen. Sommige airsoftgeweren zijn ontworpen om alleen met het ene of het andere type te functioneren, dus het is belangrijk om de specificaties van het geweer dat je zult gebruiken te overwegen voordat je beslist welke batterij je wilt kopen.

SCHOTEN PER BATTERIJ

Gemiddeld kost het afvuren van één BB uit een AEG ongeveer één mAH elektriciteit. Dit maakt de berekening om te bepalen hoeveel schoten je kunt verwachten uit een enkele lading vrij eenvoudig. Als je bijvoorbeeld een batterij van 1.400 mAH gebruikt, kun je verwachten ongeveer 1.400 schoten te kunnen afvuren voordat je batterij leeg is.

Dat klinkt misschien als veel, maar bedenk dat veel airsoftgevechten vaak enkele uren duren. Als je dit combineert met het feit dat veel AEGs in staat zijn om honderden BB’s per minuut af te vuren in volautomatische modus, wordt het belang van het kiezen van een batterij met een hoge capaciteit duidelijk.

HEBBEN BATTERIJTYPES INVLOED OP OPLADEN?

Naast mAH en spanning is nog een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het behandelen van de vraag hoe lang airsoftbatterijen meegaan, het exacte type batterij dat je gebruikt. Airsoftbatterijen zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten: Ni-MH, Li-Po en Ni-Cad. Elk type heeft zijn eigen unieke set van voor- en nadelen, dus laten we dieper ingaan op de voordelen en nadelen van elk type airsoftbatterij.

Hoe lang gaan Ni-MH-batterijen mee?

Ni-MH-batterijen bieden over het algemeen een hoge capaciteit en redelijke spanning. In de loop der jaren zijn echter veel mensen in de airsoftgemeenschap afgestapt van dit batterijtype vanwege de nadelen. Een nadeel van Ni-MH-batterijen is het feit dat ze zelfontlading hebben wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit betekent dat je een Ni-MH-batterij echt vlak voor gebruik moet opladen om te beginnen met zoveel mogelijk lading. Een ander nadeel van Ni-MH-batterijen is het feit dat ze niet snel kunnen worden opgeladen en dus vaak veel langere oplaadtijden hebben dan andere batterijtypen.

Hoe lang gaan Li-Po-batterijen mee?

Li-Po-batterijen worden steeds vaker de batterijkeuze bij de meeste airsoftspelers. In vergelijking met Ni-MH-batterijen bevatten Li-Po-batterijen meer lading en gaan ze langer mee. Ze lossen ook niet vanzelf op na verloop van tijd en kunnen snel worden opgeladen zonder je zorgen te hoeven maken over beschadiging van de batterij. Het grootste voordeel van Li-Po-batterijen is echter dat ze veel lading kunnen opslaan in een klein, lichtgewicht pakket. Dit maakt ze vooral ideaal voor compactere airsoftgeweren. Echter, een nadeel van Li-Po-batterijen is dat ze neigen capaciteit te verliezen naarmate ze ouder worden en daarom niet zo lang meegaan in termen van de algehele levensduur als andere batterijtypen.

Hoe lang gaan Ni-Cad-batterijen mee?

Ni-Cad-batterijen bieden veel van dezelfde voordelen als Li-Po-batterijen. Ze hebben meestal een hoge capaciteit en kunnen zelfs sneller en veiliger worden opgeladen dan Li-Po-batterijen. Het enige echte nadeel van Ni-Cad-batterijen is dat ze zelfontlading hebben. In feite zal een Ni-Cad-batterij doorgaans sneller zelfontladen dan Ni-MH-batterijen.

Hoe lang gaan Li-On-batterijen mee?

Een nieuw opkomend batterijtype dat wordt gebruikt in airsoft is de lithium-ionbatterij, zoals te zien in moderne smartphones. Het voordeel van het gebruik van Li-On-batterijen is hun vermogen om een grote lading vast te houden en die lading te behouden zonder dat deze na verloop van tijd wordt ontladen. Daarnaast zijn Li-On-batterijen over het algemeen veiliger dan sommige van de eerdere batterijtypen, omdat ze niet zo vatbaar zijn voor overladen en opblazen, wat branden of andere mogelijke schade kan veroorzaken.

HOE EEN AIRSOFTBATTERIJ OPLADEN

Bij het opladen van een airsoftbatterij is het essentieel om te beginnen met het selecteren van de juiste lader. Sommige batterijtypen kunnen alleen worden opgeladen met specifieke soorten laders en kunnen zelfs ontploffen of in brand vliegen als de verkeerde lader wordt gebruikt. Naast het matchen van je batterij met de juiste lader, is het ook belangrijk om te investeren in een hoogwaardige lader. In vergelijking met goedkopere, lage kwaliteitsopties zal een hoogwaardige lader zowel je batterij sneller opladen als de levensduur van de batterij helpen behouden. Op zijn minst wil je een piekdetectielader aanschaffen die een variabele oplaadsnelheid biedt. Als je Li-Po-batterijen opnieuw oplaadt, moet je ook een lader aanschaffen met een ingebouwde balancer en een variabele stroominstelling.

Dus wat is de gemiddelde oplaadtijd voor een AEG-batterij? Afgezien van de vraag hoe lang airsoftbatterijen meegaan, is dit de meest gestelde vraag die we horen over airsoftbatterijen. Opnieuw hangt het antwoord op deze vraag echter af van het type batterij dat je gebruikt en de lader waarmee je deze combineert. De eenvoudigste manier om te bepalen hoelang het duurt om je airsoftbatterij op te laden, is door een berekening te maken met behulp van de capaciteit van de batterij en de uitvoer van je lader. Bijvoorbeeld, als je batterij een capaciteit heeft van 2.000 mAH en je gebruikt een lader met een output van 200 mA, kun je bepalen hoelang het duurt om de batterij op te laden door de capaciteit ervan te delen door de uitvoer van de lader. In dit geval duurt het tien uur (2.000/200) om de batterij volledig op te laden als deze helemaal leeg is.

CONCLUSIE

Zoals we hebben uiteengezet, zijn er verschillende soorten batterijen, en weten welke het beste bij je past is essentieel om meer plezier te hebben en je minder zorgen te maken over de kleine dingen. We hopen dat deze uitgebreide gids behulpzaam is geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors