Winkelwagen

Als beginner is het essentieel om te weten hoe je voor je airsoft replica moet zorgen. In deze handleiding zullen we de basisprincipes van airsoft onderhoud behandelen.

Het onderhouden van je airsoft replica na een skirm is essentieel om de duurzaamheid en prestaties te behouden. Hier is een algemene handleiding voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt voor AEG airsoftreplica’s :

 

Benodigdheden:

 • Zachte doek
 • wattenstaafjes
 • WC papier of keukenrol
 • Reinigingsspray of -doekjes
 • Geschikt smeermiddel voor airsoft (siliconenspray of airsoft-specific smeermiddel)
 • Tandenborstel (voor hardnekkig vuil)
 • Onderhoudsmat of doek om je werkplek te beschermen

 

Veiligheid Eerst

 1. Zorg ervoor dat je replica ontladen is, op safe staat en dat er geen batterij aangesloten is. Verwijder eventuele magazijnen en zorg ervoor dat er geen achtergebleven bb in de replica zit.
 2. Vergeet nooit om je hop-up helemaal uit te zetten (het niet doen kan schade aan de bucking veroorzaken, etc.).
 3. Als je wc papier gebruikt voor het schoonmaken van de loop, knip dan een stuk af dat ongeveer 7 centimeter lang is en 3 centimeter breed.

 

Loop schoonmaken

Af en toe moet de loop van je airsoftgeweer worden schoongemaakt. Dit is vaak nodig als je BB’s verticaal afwijken tijdens het vuren. Het reinigen van de loop is eenvoudig; het enige wat je nodig hebt, is een reinigingsstang en een stuk wc/keukenpapier. Volg deze eenvoudige stappen om de loop schoon te maken:

 1. Gebruik een strook keukenpapier (ongeveer 7 cm lang en 3 cm breed) om door de punt van de reinigingsstang te rijgen.
 2. Spray lichtjes siliconensmeermiddel op de strook papier.
 3. Steek de reinigingsstang, met de strook eerst, in de loop.
 4. Draai voorzichtig aan de stang terwijl je deze langs de lengte van de loop beweegt, en herhaal het proces indien nodig.

 

Magazijnonderhoud

Het onderhoud van het magazijn van je airsoftgeweer zal variëren afhankelijk van het type geweer dat je bezit. Voor veer- en elektrische airsoftgeweren wil je ervoor zorgen dat het magazijn na elk gebruik is geleegd om de veerkracht van de veer te behouden. Dit kan helpen ervoor te zorgen dat je jarenlang plezier hebt van je airsoftgeweer. Als je een hi-cap magazijn gebruikt, zijn deze onderhoudsstappen optioneel, maar wij zijn er van overtuigd dat het kan helpen met het voeden. Voor mid-caps zijn deze stappen echter essentieel.

 1. Pak een wattenstaafje/papier en spray/knijp er wat siliconen op, en droog het teveel af.
 2. Trek het kleine retentiesprongetje op de feedtube van het magazijn.
 3. Schuif het wattenstaafje erin en beweeg hem heen en weer een paar keer.
 4. Neem nog een droge, schone wattenstaaf en haal deze er een keer doorheen.
 5. Doe 1 druppel, ALLEEN 1, op het kleine veertje dat ik eerder noemde en veeg eventueel teveel aan smeermiddel af.
 6. Kijk bij “Smeren van stukjes en beetjes” voor deze stap.

 

Smeren van je replica

Nu gaan we de replica zelf smeren. Pak wat siliconensmeermiddel, wat wattenstaafjes en je reinigingsstang (vaak meegeleverd bij de replica). Breng wat siliconen aan op een wattenstaafje, kijk dan in de magazijningang op je replica. Je ziet daar een klein buisje waar je BB’s in worden gevoerd. Schuif de stang/wattenstaaf er een keer in, en veeg het daarna nogmaals af met een schone wattenstaaf.

AEG-gearboxen moeten worden gesmeerd na veelvuldig gebruik. Aangezien we geen instructies kunnen geven voor elk wapen, raden we je aan om te gaan zoeken op Google naar de naam van je wapen en “gearbox smeren”. Gebruik pure witte lithiumvet (vermijd contact met plastic) of onze ULTIMATE® SWITCH GREASE om je gearbox te smeren.

replica hop-up insmeren

 

De laatste stap

Nadat alles is gesmeerd en klaar is voor gebruik, ga naar buiten of ergens anders om met je geweer te schieten. Laat je hop-up uitgeschakeld en schiet misschien zo’n 300 keer om alles glad te strijken en je geweer bijna in nieuwe staat terug te brengen. Als je de eerste paar keer schiet, raak dan niet in paniek als je geweer raar voedt of een beetje afwijkt. Dit is normaal.

 

 

extra tips

Controleer Bedrading en Aansluitingen:
Controleer de bedrading en zorg ervoor dat alle verbindingen stevig en intact zijn. Vervang beschadigde bedrading indien nodig.

Batterij Controle
Controleer de staat van je batterij. Als je een LiPo-batterij gebruikt, laad deze dan op tot ongeveer 50-70% voordat je deze opslaat.

Algemene Inspectie
Inspecteer je replica grondig op eventuele beschadigingen. Let op losse schroeven, barsten in de behuizing of andere tekenen van slijtage.

Opslag
Bewaar je airsoft replica op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een gewatteerde tas om stof te minimaliseren.

Het uitvoeren van regelmatig onderhoud na elke skirm zal de levensduur van je airsoft replica verlengen en ervoor zorgen dat deze optimaal blijft presteren. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke replica voor specifieke onderhoudsinstructies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *